Climo – Inform

30. august 2016

PRESSEMEDDELELSE

To af branchens erfarne og kendte virksomheder, Climo og Inform fusionerer og skaber markedsledende virksomhed inden for design og totalindretning af klinikker til sundhedssektoren primært i Skandinavien.

Fusion med fokus på vækst og udvikling…

For halvandet år siden blev ejerkredsen i Inform A/S udvidet med blandt andet investeringsfonden Vækst-Invest Nordjylland, og yderligere forstærket med investeringen i Nordjysk Dentalfabrik. Begge dele var led i en vækstplan, og understøtter strategien om blive den foretrukne leverandør ved totalindretning af klinikker med inventar og specialstole / operationslejer til sundhedssektoren.

Næste afgørende skridt i denne udvikling sker via fusion med selskabet Nican A/S – bedre kendt under navnet Climo.

Climo er en nichevirksomhed med lang erfaring og stor knowhow indenfor indretning af primært tandlægeklinikker. Virksomhedens 25 ansatte designer, udvikler og producerer kvalitetsprodukter til tandlæger i Europa. Virksomheden har administration og produktion på egen fabrik i Hobro.

Climo har siden 1998 været ejet af Jan Hansen.

Administrerende direktør Poul Sørensen, udtaler; ”Vi har gennem en periode haft en meget konstruktiv dialog med Jan Hansen med henblik på i fællesskab at etablere en endnu stærkere og mere konkurrencedygtig virksomhed. Det har faktisk været let at få etableret en fælles forretningsplan, da vi som udgangspunkt har de samme værdier og samme opfattelse af markedet – og ikke mindst fordi kvalitet og design er en del af begge virksomheders DNA”.

For at sikre integrationen mellem de to virksomheder, vil alle selskabets aktiviteter i løbet af efteråret 2016 blive samlet i Climo’s nuværende administrations- og produktionslokaler i Hobro.

Jan Hansen fortsætter som aktionær i det fusionerede selskab, og vil indgå som direktør i selskabets ledelsesteam. Et team bestående af projektdirektør Mia G. Thomsen og administrerende direktør Poul Sørensen - begge indgår ligeledes i ejerkredsen.

Climo har kontinuerligt gennem årene udviklet produktsortimentet og kundekredsen samtidig med, at der er leveret flotte resultater. Fusionen med Inform skal ses som et ønske om at accelerere udviklingen, og sikre en stærkere konkurrencemæssig platform.

Jan Hansen ser frem til samarbejdet. ”Jeg er overbevist om, at dette nye samarbejde i et større set-up og med en innovativ, erfaren og stærk organisation er det helt rigtige for virksomhedens udvikling. Og så har det været afgørende for mig personligt, at det nye selskab fortsætter med samme fokus på at levere kvalitet og god kundeservice”.

For yderligere information: Climo, Jan Hansen, direktør +45 4027 1066

Inform, Mia G. Thomsen, Projektdirektør +45 4027 1877

Inform, Poul Sørensen, administrerende direktør +45 2249 1137

Inform - Climo Pressemeddelelse
Fra venstre: Poul Sørensen, Mia G. Thomsen, Jan Hansen, Lars Bundgaard Sørensen (Vækst-Invest Nordjylland)

------------------------

Om Inform A/S

Inform blev stiftet i 1981, og har siden marts 2015 været ejet af Vækst-Invest Nordjylland, Direktør Mia Glad Thomsen og adm. dir. Poul Sørensen. Selskabet udvikler og producerer i tæt samarbejder med kunderne individuelle indretningsløsninger til sundhedssektoren. Alle produkter produceres på egen fabrik og sælges primært i Skandinavien - både direkte og gennem vores omfattende forhandlernetværk. I foråret 2015 blev Nordjysk Dentalfabrik tilkøbt, og Inform fik dermed udvidet sit produktprogram med specialstole, operations- og undersøgelseslejer. Læs mere på www.inform-as.dk

Om Climo

Climo blev grundlagt i 1973 og nuværende ejer, Jan Hansen har været med siden 1998. Virksomheden leverer klinikinventar til tandlægeklinikker i hele Europa. Gennem årene er såvel produktprogram som kundekreds udvidet, og der leveres indretningsløsninger til eks. almen praktiserende læger, sygehuse, fysioterapeuter og dyrlæger. Climo leverer eksklusive standardprogrammer, men laver i høj grad også individuelle løsninger – tilpasset kundernes ønsker under mottoet “det perfekte valg”.

Climo produkter er kendetegnet ved høj kvalitet. Selskabet er DS/ISO 9001 certificeret.

Om Vækst-Invest Nordjylland A/S

Vækst-Invest Nordjylland er en investeringsfond med fokus på små og mellemstore virksomheder i Jylland. Fondens investeringsfokus er virksomheder med en omsætning på op til 200 millioner kroner – dog med en forventning om, at de fleste investeringer vil blive foretaget i virksomheder med en omsætning på op til 80-100 millioner kroner. Vækst-Invest Nordjylland A/S blev stiftet i januar 2008 og har et investeringstilsagn fra aktionærerne på 100 millioner kroner. Aktionærkredsen er kendetegnet ved at have deltagelse af stærke lokale investorer såvel som større institutionelle investorer. Vækst-Invest Nordjylland har med denne investering nu foretaget 16 investeringer, hvoraf de 12 fortsat er i porteføljen. Læs mere på www.vaekstinvest.dk